[ Shop | Home Speelgoedsite | Fleur | Monchhichi | Sindy | Strawberry Shortcake | Diverse links | Gastenboek ]

 

MIJN FLEUR-VERZAMELING

 

Hieronder zie je het grootste deel van mijn verzameling Fleurs, meubeltjes en kleding. Ik heb 40 losse Fleurs (waarvan er 5 nieuw uit de doos komen), 7 Fleurs nog nieuw in doos, het Fleur bruidsmeisje, 2 losse Pretty Baby's (1 kale en 1 met haar), 5 Pretty Baby's nieuw in doos en nog een heleboel kleding nieuw in de verpakking.

 

Overzichtsfoto van mijn Fleur "huis" met daaronder mijn Fleurs NRFB, van links naar rechts: Fleur disco, Fleur Grand Gala, Fleur Sweet Dreams, Fleur Beach-Time, Fleur Mount-Everest, Paardrij Fleur, Fleur Jogging, nog een Fleur Jogging en Fleur Sunshine.

De badkamer. Linksonder zie je de wasmachine, die echt werkt op batterijen. De droogkap rechsonder werkt ook echt op batterijen. De douche rechtsachteraan werkt echt d.m.v. een pompmechanisme. Linksachterin zie je de zeldzame Fleur kop met 3 pruikjes.

De keuken. Linksvoor zie je de geel met bruine "magic kitchen" die echte kookgeluiden maakt als je de verschillende pannetjes op het fornuis zet. Daarachter zie je de (oudere) bruine keuken. In het midden zie je de Fleur piano, die de Fleur melodie speelt als je aan het handeltje draait. Vooraan zit Fleur met haar 2 poesjes: de zwart-witte heet Lotje en de licht- met donkerbruine heet Caramel.

De zitkamer. Het bruine bankstel is ouder dan het gele, dat ongeveer uit 1986 komt. Het tafeltje met het echt werkende lampje is eigenlijk een nachtkastje. De hond heet Foxie.

2 New Face Fleurs, links eentje met een "basic body" en rechts de Look-a-Round Fleur. Met op de achtergrond Fleur meubeltjes uit ongeveer 1986-1988

3 Verschillende Fleurs die creaties dragen uit de Horoscope-lijn van halverwege de jaren '80: links de Kreeft, in het midden de Maagd en rechts de Schorpioen. Helaas zijn de ouftits niet compleet; bij elke outfit hoort nog een cape en bij de Kreeft en de Maagd ook nog een zilverkleurige hoofdband. Met op de achtergrond Fleur meubeltjes uit ongeveer 1986-1988

De Pretty Baby kamer met commode, bedje, box en kinderstoel. Het staandje meisje in het witte jurkje is een Fleur Bruidsmeisje uit 1986; zie ook de folder op de pagina met oude advertenties en folders.

Diverse outfits, veulen en Pretty Baby wandelwagen. Helaas weet ik niet van elke outfit de juiste naam. De Fleur met de hond is Fleur Country Walk. De Fleur met de bruine regenjas (die achter de wandelwagen staat) heet Fleur Rainy Days en was ook verkrijgbaar in het blauw en rood. Onder de regenjas draagt ze een bijpassende jurk.

Kledingkast, toilettafel, ziekenhuisbed en verpleegsters. Linksonder zie je de mixer, rechtsonder de blender. Deze blender is exact dezelfde als die van Sindy. Onder de kast liggen 2 Fleur koffers.

Winterse Fleurs, Disco Fleurs en een jazzballet Fleur. Helaas weet ik niet van elke outfit de juiste naam. De Fleur linksboven met de lichtroze/blauwe outfit is Famous Fashion Fleur. Zij werd verkocht met een mini-Knippie waarin patronen stonden van kledingstukken die je zelf voor Fleur kon maken met de bijgeleverde wol. De Fleur rechtsboven is Fleur Snow Fun met haar kleine zusje of oppaskindje. In het midden links zie je een Fleur uit de jaren 70 met een roze/zilverkleurige disco-outfit, en daarnaast 2 Fleurs uit het Penny de Jager tijdperk, halverwege de jaren 70. Helemaal onderin een Fleur uit de jaren 80 met een jazzballet-outfit, vermoedelijk van halverwege de jaren '80.

 

. ~ . ~ . ~ . ~ . ~ . ~ . ~. ~ . ~ .

 

 

[ Shop | Home Speelgoedsite | Fleur | Monchhichi | Sindy | Strawberry Shortcake | Diverse links | Gastenboek ]

 

 

 

 

© copyright Marja Besselink 2002