[ Shop | Home Speelgoedsite | Fleur | Monchhichi | Sindy | Strawberry Shortcake | Diverse links | Gastenboek ]

 

Mychhichi hoofdje     Monchhichi, de knuffelfamilie     Mychhichi hoofdje

 

Wat je op deze pagina kunt vinden:

Monchhichi-weetjes
Mijn Monchhichi-verzameling
Monchhichi-Galerie
Monchhichi's Vrienden en Familie Galerie
Oude Monchhichi-advertenties
Monchhichi-links

 

MONCHHICHI-WEETJES

  • Monchhichi's zijn knuffelaapjes met een pluchen vachtje. Gezichtje, handen en voeten zijn van vinyl.
  • Ze zijn geboren in 1974 en waren op de Europese markt te koop tot eind jaren '90. Vooral in de jaren '70/begin jaren '80 waren ze erg populair. Ze zijn inmiddels (voor zover ik heb kunnen achterhalen) niet meer te koop in Nederland. Ze werden gemaakt door Sekiguchi in Japan.
  • De eerste Monchhichi's hadden blauwe oogjes. Vanaf 1985 kregen alle Monchhichi's bruine oogjes.
  • In Japan worden ze nog steeds gemaakt door Sekiguchi, en daar komt er elk seizoen een nieuwe serie uit.
  • In Amerika werden ze gemaakt door Gund, echter ook in Amerika worden ze nu niet meer gemaakt.
  • In Frankrijk heet Monchhichi 'Kiki'.
  • In Engeland heet Monchhichi 'Chic-a-Boo'.

 

MIJN MONCHHICHI VERZAMELING

Als kind had ik 1 meisjes-Monchhichi. Ze heeft blauwe ogen en een roze strikje. Ook had ik toen een namaak Mychhichi (een klein meisje). Dat is dan wel een nepperd, maar ik vind haar toch erg leuk! Gelukkig heb ik deze Monchhichi's nog steeds. Een jaar of 10 geleden heb ik in een speelgoedwinkel een jongetje gekocht, maar ik vind de Monchhichi's die de laatste jaren gemaakt werden niet meer zo mooi als de oude. Het jongetje heeft bruine ogen in plaats van blauwe, heeft een andere vacht en is ook anders gevuld, veel zachter. En ik heb een aantal jaren geleden ook nog een baby-Monchhichi gekocht. Die heeft alleen maar een vachtje op zijn kop, zijn lijfje is kaal en zijn speentje kan niet in zijn mond want daar is zijn armpje te kort voor. Hij is erg schattig! Inmiddels zijn er helaas vrijwel geen Monchhichi's meer te koop in reguliere speelgoedwinkels. Ik heb onlangs het geluk gehad om op een rommelmarkt een Poes en een Konijn te kopen. Deze zijn ook bijna niet meer te vinden. Ze zijn helaas wel wat gehavend, maar nog steeds erg leuk. Een geweldige aanwinst die ik het afgelopen jaar heb gedaan is een partij Monchhichi's die ik in een speelgoedwinkel heb gekocht, dit zijn zo'n beetje de laatste nieuwe Monchhichi's geweest die nog te koop waren in Nederland! Verder heb ik een hele mooie Opa Monchhichi en nog een baby-Monchhichi op de rommelmarkt gekocht.

Hier zie je een deel van mijn Monchhichi-verzameling:

Marja's Monchhichi Collectie

 

MONCHHICHI GALERIE

Monchhichi meisje en jongetje zijn broer en zus; ze zijn een tweeling. Ze zijn ongeveer 18 cm hoog. Ze hebben ook nog een jonger broertje en zusje, die heten Mychhichi en die zijn een stuk kleiner. Verder hebben ze nog een Opa en een Oma van elk 21 cm hoog. Van Mychhichi's en Opa en Oma staan een paar plaatjes bij de oude advertenties. Dan zijn er ook nog de Grand Monchhichi van 26 cm hoog en de Big Monchhichi van 42 cm hoog. Ook van hen staan plaatjes bij de oude advertenties.

Hieronder zie je een paar plaatjes van de oude Monchhichi's, die ik het mooiste vind. Deze plaatjes stonden op de doosjes waarin Monchhichi verkocht werd en welke ik nog bewaard heb van mijn allereerste Monchhichi.

Monchhichi jongetje en huilend meisje Monchhichi meisje

 

MONCHHICHI'S VRIENDEN EN FAMILIE GALERIE

Er zijn niet alleen Monchhichi-aapjes, maar ook verschillende kleuren poezen poezen en konijnen, dat zijn de troetelvriendjes van Monchhichi. Verder had je nog een Schaap, Katinka genaamd, de Beer Toby, een Wasbeertje (ik weet zijn naam niet). De witte poes heet in Nederland gewoon Poes, in Duitsland heet ze echter Katze Minka. De zwart/witte kater heet in Duitsland Stanislaus; in Nederland heb ik hem nooit gezien. Het lichtbruine konijn heet in Nederland gewoon Konijn, in Duitsland wordt ze Hase Hoppel genoemd. Volgens mij zijn er nog meer Monchhichi vriendjes; ik ben nog op zoek naar de juiste informatie hierover! Als je me hiermee kunt helpen, stuur me dan s.v.p. een e-mail! De onderstaande scans heb ik toegestuurd gekregen van Ilona Prass, een Monchhichi-verzamelaarster uit Duitsland. Het zijn scans van Monchhichi's uit haar collectie. Je ziet van links naar rechts en van boven naar onder: Katinka, kleine Racoon, lichtbuiren Toby, groot en klein Konijn, Poes en bruine Toby. Klik op de plaatjes om ze groter te zien!

Katinka Racoon Lichte Toby beer Groot en klein Konijn Poes en bruine Toby beer

 

Monchhichi heeft ook familieleden; vader en moeder die ietsje groter zijn dan de meest verkochte Monchhichi's van 20 cm, en een Opa en Oma, van elk 21 cm groot. In de jaren '80 kwam er ook een echte baby-Monchhichi baby op de markt, met een kaal lijfje en alleen pluche op zijn hoofd. Helaas heb ik van al deze familieleden nog geen foto's, deze hoop ik binnenkort te kunnen toevoegen!

 

OUDE ADVERTENTIES

Hier is een aantal advertenties dat eind jaren '70/begin jaren '80 in tijdschriften stond, zoals de Tina. Ook zitter er plaatjes bij die uit folders van speelgoedwinkels komen. Sommige plaatjes zijn een beetje verfrommeld, dat komt doordat ze al zo oud zijn en ze al die tijd in een klappertje hebben gezeten waar ik ze als kind in heb geplakt. Klik op de plaatjes om ze groter te zien!

Monchhichi is zacht Monchhichi's familieportretje Hallo, ik heb een verassing voor je Monchhichi Knuffelclub Ja hoor, we zijn het echt Oma, Opa, Poes en Konijn Monchhichi Miniaturen Monchhichi Modeshow Monchhichi's met hun meubeltjes Monchhichi's op het strand Liefde op het eerste gezicht Allerlei Monchhichi's Nog een boel Monchhichi's Monchhichi en Mychhichi

 

Links naar (Engelstalige) Monchhichi-sites:

Persoonlijke homepages:
Hello Again Monchhichi Zeer mooie site om bij weg te dromen!
Planet Jen met een pagina over Monchhichi en een leuk memoryspel dat je online kunt spelen.
Monchhichi Forever site van Kenneth.
Heike's World of Monchhichi's Geweldige site met heel veel mooie foto's.
Carlo's Toy Closet Site van Carlo, die Monchhichi's en Cabbage Patch Kids verzamelt.

Monchhichi Clubs:
Monchhichi Forever Yahoo groep opgericht door Kenneth.
Monchhichi Love nog een Yahoo groep.

Monchhichi Winkels:
Marja's Sweet Memories Shop Mijn eigen winkeltje!
Sekiguchi Site van de producent van Monchhichi (Japans!)
Schatten en Schavuiten Verkoopt o.a. Monchhichi's.

 

[ Shop | Home Speelgoedsite | Fleur | Monchhichi | Sindy | Strawberry Shortcake | Diverse links | Gastenboek ]

© copyright Marja Besselink 2000