[ Shop | Home Speelgoedsite | Fleur | Monchhichi | Sindy | Strawberry Shortcake | Diverse links | Gastenboek ]

 

Sindy's badkamergeheimen

 

Sindy in bad

 

Eindelijk is het dan zo ver: je hebt een prachtige Sindy gevonden op een rommelmarkt, of je hebt je oude Sindy's weer van de zolder gehaald. Maar... ocharme, de arme meid is hartstikke vies en haar haren zitten gigantisch in de klit! Hoe krijg je dat nou weer goed? Mijn nieuwe aanwinsten ondergaan altijd een kuur in mijn Sindy schoonheidssalon en dat doet ze bijzonder goed. Ik zal je mijn geheimen verklappen...

 

~ ~ ~ d i s c l a i m e r ~ ~ ~

Sindy pakt een washandje De onderstaande tips hebben voor mij gewerkt bij het weer mooi krijgen van mijn Sindy's. Ik geef echter geen garantie dat het jou ook zal lukken, en ik sta ook niet in voor eventuele schade die je Sindy's door deze schoonheidsbehandeling oplopen. Ik kan je wel verzekeren dat al mijn Sindy's tot nu toe de behandeling goed hebben doorstaan en er een stuk mooier van zijn geworden!

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

 

Haar en lichaam
Om te beginnen gaat Sindy lekker in bad. Maak een sopje van warm water met daarin een milde shampoo. (Ik gebruik Gliss Kur, maar het kan vast ook met een ander merk. Neem in elk geval wel een milde shampoo, dus geen anti-roosshampoo.) Was Sindy's haar met de shampoo, wrijf haar lijf ermee in en laat haar een tijdje lekker dobberen in bad. Als Sindy uitgedobberd is, laat je het badwater weglopen. Sindy laat het bad leeglopen Daarna spoel je het Sindy's haar goed uit onder een lauwe kraan. Spoel ook het sop van haar lichaam. Droog haar vervolgens af met bv. een theedoek. Ga met een licht vochtig wonderdoekje het zwarte vuil op haar lichaam te lijf. Met een wonderdoekje kun je veel vuil en sommige vlekken verwijderen. Ik gebruik het doekje ook voor het schoonmaken van het gezicht. Ik heb nog niet meegemaakt dat Sindy's make-up daardoor beschadigd werd... maar nogmaals: ik geef geen garanties! Als Sindy's lichaam en gezicht dan weer mooi schoon zijn, is het tijd om haar haar te behandelen. Masseer wasverzachter in het haar (ik gebruik Robijn, maar een ander merk zal vast ook wel goed zijn) en laat dat tenminste een half uur intrekken. Borstel het vervolgens heel voorzichtig uit (het borsteltje dat ik ooit bij een Barbie kreeg bleek daar heel geschikt voor te zijn, of neem anders het grove gedeelte van een gewone kam). Begin bij het borstelen bij de uiteinden en werk zo langzaamaan naar boven. Doe dit plukje voor plukje, dus niet het hele kapsel tegelijk! Telkens als je een plukje helemaal uitgeplozen hebt, voeg je het bij de plukjes die je al gedaan hebt en dat geheel borstel je dan nog eens door. Als er hele erg klitten in d'r haar zitten, ga dan niet te hard trekken want voor je het weet is Sindy kaal. Pluis de klitten voorzichtig uit met je vingers en borstel ze daarna uit. Als je alle klitten verwijderd hebt, spoel je de wasverzachter uit en kam je het haar nogmaals. Als er dan toch nog klitten in zitten, herhaal je de behandeling.

 

Sindy's in de badkamer

Hier zie je twee van mijn Sindy's in hun badkamer. De gele badkamer komt uit de periode 1975-1982.

 

Wimpers
Als Sindy nog maar hele korte wimpers heeft, dan kan het zijn dat ze naar binnen geduwd zijn. Je kunt proberen Sindy's hoofd eraf te halen (dat gaat bij de meeste Sindy's vrij gemakkelijk) en aan de achterkant van haar ogen zachtjes duwen en kijken of de wimpers weer tevoorschijn komen. Of je laat het hoofd er gewoon opzitten, en trekt zachtjes met een pincet aan de wimpers. Niet te hard, want dan trek je de wimpers er misschien wel uit! Met een pincet is het echter wel lastiger om alle wimpers tegelijk aan te trekken, en je loop dan ook het risico dat de wimpers ongelijk van lengte worden. Mocht dit allemaal niet baten, dan zijn de wimpers waarschijnlijk gewoon afgebroken en is er geen redden meer aan.

 

Na deze behandeling zal Sindy ongetwijfeld een heel stuk opgeknapt zijn! Nu is ze klaar om kennis te gaan maken met de andere Sindy's die je al hebt.

 

[ Shop | Home Speelgoedsite | Fleur | Monchhichi | Sindy | Strawberry Shortcake | Diverse links | Gastenboek ]

 

 

 

 

© copyright Marja Besselink 2000-2001