[ Shop | Home Speelgoedsite | Fleur | Monchhichi | Sindy | Strawberry Shortcake | Diverse links | Gastenboek ]

 

Pedigree

 

Sindy logo

 

 

Wat je op deze pagina kunt vinden:

Sindy-weetjes
Mijn Sindy-verzameling
Sindy-Galerie
Oude Sindy-advertenties
Sindy-folders

 

SINDY-WEETJES

 

MIJN SINDY-VERZAMELING

Helaas zijn veel van mijn vroegere Sindy spulletjes verloren gegaan. Zo had ik een bed en nachtkastje waar een lampje op stond dat het echt deed, een douche en een hoop kleertjes. Allemaal weg. Gelukkig heb ik m'n Sindy's nog wel, enkele kledingstukken, het paard (een bruine) en 2 blauw-witte plastic barkrukjes. En ik heb mijn verzameling inmiddels al flink uitgebreid!

De 2 Sindy's die ik nog heb uit mijn jeugd zijn een blonde 'Sweet Dreams' Sindy (met ogen die dichtgaan als ze ligt) uit 1978 en een brunette, met lang, golvend haar tot aan haar taille, een Fun Time Sindy uit 1983. De afgelopen periode heb ik via rommelmarkten en online veilingen diverse leuke Sindy-spulletjes en Sindy's op de kop getikt. Mijn verzameling Sindy's is inmiddels uitgebreid tot 76 stuks, waarvan 2 nog helemaal nieuw in de doos, en ze wonen nu met z'n allen gezellig in een huis (de Sindy Scenesetter uit 1979) waarin inmiddels al diverse meubeltjes staan, waaronder een bankstel, 2 bedden, 2 kledingkasten, 2 nachtkastjes, een kaptafel en de complete gele keuken. Verder beschikken mijn Sindy's over een (gele) badkamer met bad, douche, wc, wastafel en een droogkap. En... ze hebben 2 zwembaden: een prachtig blauw/wit zwembad met onderwaterverlichting uit 1980 en een oranje opblaasbad uit 1975, compleet met luchtbedden, zwembanden, een strandbal, een ligstoel en 2 stoelen. Verder kunnen de huishoudelijke Sindy's zich lekker uitleven met de strijkplank, de droogmolen en de stofzuiger. 2 Van mijn Sindy's zijn momenteel op wintersport, de één leert skiën en de ander is aan het sleetjerijden. Mijn Sindy's zijn ook gek paarden; ze hebben 2 bruine paarden die bereden worden, en 1 schimmel die voor de kar loopt.

Ik heb verschillende pronkstukken in mijn collectie: een blonde Sindy uit 1966, die de outfit Country Walk uit 1963 draagt, compleet met Ringo de hond met zijn voerbak en halsband. Verder ben ik erg blij met mijn Gayle, Sindy's bruine vriendin uit 1978. Zij zat nog in de originele verpakking toen ik haar kocht, maar daar heb ik haar uit gehaald omdat ik vind dat ze zo veel beter tot haar recht komt. Ze is nooit in Europa verkocht, dus ik was bijzonder blij toen ik haar onverwacht tegenkwam op de Verzamelaarsjaarbeurs. Een andere favoriet is mijn Space Fantasy Sindy, met het opvallende roze haar. Helaas ontbreekt haar originele outfit. Mijn vierde pronkstuk is June, Sindy's vriendin uit de jaren '70.

 

SINDY-GALERIE

Mix 'n Match Fashions 1978   Mix n' Match Fashions 1979   Mode uit 1982

 

OUDE ADVERTENTIES

Advertentie uit een Belgisch striptijdschrift, waarschijnlijk uit 1973

Advertentie uit Donald Duck nr. 27, 1982 Advertentie uit Donald Duck nr. 43, 1982 Advertentie uit Donald Duck nr. ??

Advertentie uit Donald Duck nr. 24, 1983 Advertentie uit Donald Duck nr. 26, 1983 Advertentie uit Donald Duck nr. 28, 1983

Advertentie van de Bijenkorf in Donald Duck nr. 43, 1982    Advertentie uit Tina nr. 44, 1986

 

FOLDERS

Sindy's verhaal over kleding en mode   Sindy's verhaal over haar en haarverzorging

 

[ Shop | Home Speelgoedsite | Fleur | Monchhichi | Sindy | Strawberry Shortcake | Diverse links | Gastenboek ]

 

 

© copyright Marja Besselink 2000-2001